З 27 по 31 серпня в японському місті Осака відбувся чемпіонат світу з сумо серед дорослих та юніорів. Українські спортсмени завоювали 16 нагород: 6 золотих та 10 бронзових. Про це повідомляє прес-служба Міністерства молоді та спорту України.

В індивідуальних змаганнях серед дорослих чемпіонкою стала Марина Максименко (вагова категорія 80 кг).

"Бронзу" світової першості вибороли Аліна Бойкова (65 кг), Марія Дрбоян (80 кг +) і Іванна Березовська (абсолютна вагова категорія).

У командних змаганнях чемпіонами світу стали Аліна Бойкова, Марина Максименко, Марія Дрбоян та Іванна Березовська.

Також на цих змаганнях виявляли найсильнішого серед юніорів. Володарем "золота" в індивідуальних змаганнях стала українка Карина Колесник (вагова категорія 60 кг).

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Бронзові нагороди завоювали Важа Даиаури (80 кг), Андрій Галета (100 кг) та Андрій Соколовський (100 кг +).

Читайте також: Віце-чемпіона світу Бондаренка визнали найкращим атлетом України

В змаганнях чоловічих команд наші хлопці (Важа Даиаури, Андрій Галета, Андрій Соколовський, Андрій Дащук) фінішували третіми.

Участь у змаганнях взяло 300 спортсменів з 30-ти країн світу.

Нагадаємо, на чемпіонаті світу з дзюдо в Астані, українець Яків Хаммо здобув бронзову нагороду.