Південноафриканський легкоатлет-паралімпієць Оскар Пісторіус, який відбував п'ятирічний термін за ненавмисне вбивство своєї подруги Ріви Стінкамп, у понеділок ввечері був умовно-достроково звільнений з в'язниці Преторії, пише Reuterts.

Таким чином Пісторіус відсидів у тюрмі всього рік. Спортсмен має провести залишок свого строку під домашнім арештом.

Як повідомляється, паралімпієць відбуватиме термін в будинку свого дядька Арнольда в одному з фешенебельних районів Преторії.

Спортсмену дозволено влаштуватися на роботу, однак його пересування та контакти з певним колом осіб обмежені.

При цьому 3 листопада суд розгляне апеляцію прокурорів, які вимагають визнати Пісторіуса винним в умисному вбивстві, а не вбивстві з необережності, та винести йому більш суворе покарання.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Читайте також: Англія більше не підтримує Платіні, як кандидата в президенти ФІФА

Нагадаємо, Оскар Пісторіус визнавав, що 14 лютого 2013 року вистрілив у 29-річну Стінкамп через зачинені двері ванної кімнати. Він стверджував, що помилково сприйняв рух за дверима за дії зловмисника.

Обвинувачення стверджувало, що вбивству передував скандал між молодими людьми.

Оскар Пісторіус - шестиразовий чемпіон літніх Паралімпійських ігор.