Вже колишній президент ФІФА Зепп Блаттер розповів російським ЗМІ, що його несправедливо усунули від посади. Він запевняє, що чесно керував організацією протягом 20 років, а Росія та Катар отримали повністю законні права на проведення чемпіонатів світу.

За словами Блаттера, ФІФА мала мету організувати світовий форум у Східній Європі, де РФ виявилась найкращим кандидатом, адже країна жодного разу не ставала господарем турніру. Після цього ЧС мав відбутися у США, але вирішили не віддавати два ЧС підряд великим політичним гравцям.

"На виборах організаторів турніру США втратили чотири європейських голоси, які пішли до Катару. Якби Кубок світу віддали США, то зараз би не було ніяких проблем", - заявив Блаттер.

Також він додав, що тодішній президент Франції Саркозі посприяв рішенню віддати ЧС-2022 Катару і запевнив, що ЧС-2018 при будь-яких обставинах пройде у Росії.

Далі екс-чиновник розповів, що його успішній діяльності просто заздрили. Саме Платіні, нібито, усе життя хотів зайняти посаду Блаттера.

Популярні новини зараз
Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

"Спочатку це була лише особиста неприязнь. Платіні був проти мене. Потім це переросло в політику. Він завжди хотів бути президентом ФІФА, але у нього не було мужності, щоб піти на вибори проти мене", - розповів Зепп Блаттер.

Читайте також: Платіні та ще шістьох кандидатів затвердили на президентські вибори ФІФА

Нагадаємо, Блаттера звинувачують у шахрайстві та корупції. Його вже відсторонили від посади, а докази його провини шукають американські та швейцарські спецслужби.