Другий день чемпіонату світу, який проходить в Марокко, приніс збірній України шість нагород, у тому числі і золоту. І після п'ятниці і суботи у нашої команди вже 11 медалей: 2 золоті, 3 срібні і 6 бронзових. Про це повідомляє Федерація самбо України.

Другу медаль найвищої проби для України в категорії до 52 кілограмів виборола Марія Буйок (Чернігівська область, ВСУ, тренер - Анатолій Маркін). Найважчий крок до перемоги був у чвертьфіналі, в якому нашій спортсменці протистояла росіянка Анна Харитонова.

Це була боротьба витримок. В українки тактика виявилася більш "міцною": у протистоянні нервів Марія завоювала три бали завдяки попереджень суперниці і перемогла - 3: 0. У півфіналі Буйок впевнено розібралася з Сосе Баласанян з Вірменії - 5: 0. У фіналі ж правильно обрана лінія дій дозволила взяти верх на володаркою "золота" 2014 року Гаухар Турмахановою з Казахстану.

"Бронзу" ж для нашої команди завоювали: Олена Сайко (до 64 кг, Івано-Франківська/Львівська області, "Україна"/ВСУ, тренер - Євген Боднарук), Ярослав Ритко (до 100 кг, Миколаївська область, "Динамо" тренер - Володимир Москаленко), Сергій Бобир (до 62 кг, бойовий розділ, Черкаська область, тренер - Вадим Рогач), Максим Риндовська (до 82 кг, бойовий розділ, Київ, "Україна", тренер - Сергій Грабовський), Димитрій Побережець (понад 100 кг, бойовий розділ, Київ, "Динамо", тренер - Сергій Грабовський).

Крім цього, залікове п'яте місце зайняла Галина Ковальська (до 80 кг, Одеська область, "Динамо", тренер - Іван Чортів).

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Читайте також: Тенісист Марченко вийшов у чвертьфінал турніру у Братиславі

Нагадаємо, у перший день змагань збірна України виборола п'ять медалей. Українські самбісти виграли по одній золотій та бронзовій нагороді, а також три срібні медалі.

Титул найсильнішої у ваговій категорії до 72 кілограмів виборола наша спортсменка Наталія Смаль.