В ісландському місті Рейк'явік проходить командний чемпіонат Європи з шахів. Жіноча збірна України у центральному матчі шостого туру зіграла внічию із лідером змагань – командою Росії. Гра закінчилась з рахунком 2:2.

Про це повідомляє XSPORT.

Російська збірна, до поєдинку з Україною, виграла всі п'ять матчів.

На першій дошці грала лідер української команди Марія Музичук. Вона здобула блискучу перемогу над Алєксандрою Костенюк. Виграла також українка Наталя Жукова, яка грала білими. Її суперницею була Валентина Гуніна.

Однак дві Анни - Музичук та Ушеніна - поступилися у свої матчах. Проти них, відповідно, грали екс-українка Катерина Лагно, яка захищає кольори Росії, та Олександра Горячкіна.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Читайте також: Гандболістки України виграли міжнародний турнір (фото)

Збірна України має в своєму активі дев'ять очок. Наші спортсменки здобули на чемпіонаті чотири перемоги, одну нічию. Одну поразку українки зазнали у третьому турі від збірної Грузії.

Зазначається, що саме грузинки випереджають українську команду. Різниця між командами - одне очко. Лідером заліку залишилися росіянки. Вони набрали 11 очок.

Усього команди проведуть дев'ять матчів. 22 листопада з'являться імена переможців та призерів командного чемпіонату Європи з шахів.