Генеральний секретар ФІФА Жером Вальке, виступаючи у російському місті Самара, заявив, що усі плани щодо проведення ЧС-2018 у Росії залишаються у силі.

Він також вважає, що у російській заявці не було нічого такого, що дозволило б засумніватися у її відповідності правилам, повідомляє ВВС.

"Моя команда займалася жеребкуванням на виборах чемпіонатів світу 2018 і 2022 років. Ми дотримувалися усіх процедур, які були на той момент. Нічого не було у процесі такого, що могло б вплинути на підсумковий результат. Не порушили жодних правил, таких самих висновків дійшла аудиторська комісія ", - сказав Жером Вальке.

Виступаючи на спільній прес-конференції із Вальке, міністр спорту Росії Віталій Мутко заявив, що, подаючи заявку на проведення у 2018 році чемпіонату світу з футболу, Росія діяла відповідно до регламенту організації.

"Ми виходили з того, що знаємо філософію ФІФА. Вони дали чемпіонат світу ПАР, Бразилії, Росії. Жодних загроз для чемпіонату я не бачу. Закон зворотньої сили не має. Є регламенти, яких треба дотримуватися ", - вважає Мутко.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читати також: У Росії можуть забрати чемпіонат світу з футболу

Минулої неділі голова комісії з аудиту та дотримання правил ФІФА Доменіко Скала не виключив можливості скасування проведення чемпіонатів світу в Росії в 2018 році або Катарі у 2022-му.

"Якщо нададуть докази, що голоси були куплені, тоді результати голосувань можуть визнати недійсними", - заявив він в інтерв'ю швейцарській газеті Sonntags Zeitung. При цьому пан Скала додав, що наразі подібних доказів немає.