Про те, скільки гостей чекати киянам у травні під час проведення пісенного конкурсу, які труднощі виникли з розміщенням артистів, ми поговорили з генеральним директором компанії «Пілот» - офіційного туристичного оператора Євробачення-2017 - Оленою Корчинською.

- Яка зараз ситуація з бронювання готелів для учасників конкурсу?

Зараз всі офіційні делегації країн-учасниць Євробачення забронювали місця в готелях Києва. Серед офіційних готелів, виходячи вже зі свого бюджету, хтось вибрав п'ятизірковий, хтось чотири зірки. Ми зараз активно обговорюємо з НСТУ, чи можуть готелі використовувати логотипи Євробачення, де і в якому обсязі.


Російська офіційна делегація попросила нас поки не анулювати і по можливості підтримати їхнє бронювання. Тому питання про те, чи приїде представник Росії на Євробачення, поки залишається відкритим. Хоча на зустрічі глав делегацій в Києві 13-14 березня російська делегація не була присутня. Забронювали готель вони вже після того, як Юлія Самойлова була оголошена представницею на Євробаченні. Бронь Російської Федерації ще передбачає можливість скасування. Цей нюанс ми обговорили з готелем, і адміністрація погодилася почекати до 1 квітня остаточного рішення. Незважаючи на відносини між країнами, наше спілкування з делегацією проходить в рамках ділового етикету.

Нашу розмову перериває дзвінок з адміністрації готелю з приводу розміщення делегації Молдови. Молдавани перестрахувалися і забронювали місця в готелі два рази.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження
Показати ще

- Які труднощі виникли в спілкуванні з делегаціями?

У делегацій є свої особливості. Хтось з кимось дружить і просять поселити їх поряд. Але ми не маємо права розголошувати інформацію, хто де забронював місця, навіть делегаціям. Потім вони дізнаються самі, де оселилися їхні друзі, і просять поміняти їм готель. Так що зараз йде процес міграції та об'єднання дружніх делегацій.

- А не було прохань поселити подалі від якоїсь делегації?

Ні (сміється). Так чи інакше всім доведеться перетинатися. В МВЦ буде жорсткий графік репетицій. Творчі групи возитимуть спеціальні автобуси. Гримерок в два рази менше, ніж конкурсантів. Тому потрібна дуже чітка логістика між готелями і МВЦ. Репетиції розпочнуться вже в кінці квітня. Тільки представники Великої п'ятірки, які потрапляють відразу у фінал, прибудуть 4-5 травня.



- Процес бронювання ще триває? Чи багато надійшло заявок від фанатів, журналістів?

У цьому році ситуація з фанами дещо складна. Ми робили систему онлайн-бронювання і для фанів. Але зараз номерів заброньовано дуже мало, а оплачена з них тільки половина. Це бронювання на невеликий термін, приїжджають на півфінали і фінал, або тільки на фінал. Акредитовані журналісти найчастіше приїжджають в складі офіційних делегацій. А представники неакредитованій преси, блогери самі купують собі квитки, приїжджають як звичайні фанати, гості конкурсу.

Приїзд фанів залежить від наявності та вартості квитків на шоу. Пан Саймон Беннетт (президент міжнародного фан-клубу Євробачення OGAE, який включає в себе фанів з 40 країн Європи, Америки, Африки та Австралії - ред.) сказав мені, що вони отримали не ту кількість квитків, на яку розраховували. Поки не відома точна кількість глядачів, яку зможе прийняти Міжнародний виставковий центр, але це близько 8 тисяч. Для такого конкурсу 8000 - це зовсім небагато. Для порівняння, зал для проведення Євробачення в Баку, в Азербайджані, налічував 40 тисяч місць. Тому чекати великої кількості фанів з інших країн нам не варто. Квитки, особливо на фінал, розкупили майже миттєво.

Потрібно віддати належне Київській адміністрації. Планується розгорнути 4 зони Eurovillage. Там будуть великі екрани, розваги, онлайн-трансляція конкурсу. Спостерігати за ходом Євробачення цікаво буде навіть на вулиці. Думаю, українські шанувальники конкурсу приїдуть з різних областей, щоб зануритися в атмосферу Євробачення в Києві. На Хрещатику розміститься найбільше Євромістечко. Ще три фан-зони розташуються на Олімпійській, на Подолі і на Оболоні. Так що більше організатори розраховують на внутрішніх туристів.

Готелів в Києві достатньо. Крім офіційних, є ще акредитовані готелі для проживання фанів і преси. Це готелі «Либідь», «Ібіс», «Експрес» і ще кілька. Але невідомо, чи вистачить фанам квитків на шоу. Наприклад, в Стокгольм на Євробачення приїхало 2 з половиною тисячі фанів. У нас же квота квитків для фанатів невідома. І ще потрібно враховувати наявність авіаквитків. Все це необхідно купувати заздалегідь. Тому надія, що в квітні ще будуть заявки на бронювання, є, але невелика.