Міжнародний хмарний атлас уперше за півстоліття отримав нове доповнення. У нього офіційно внесли хмари undulatus asperitas.

Мова йде про хмари, що виглядають, наче під час апокаліпсису, і при першому погляді на них люди підсвідомо починають очікувати чогось надзвичайно поганого, передає видання The Verge.

Першим, хто відкрив "хмари Апокаліпсису" ще в 2008 році, став Гевін Претор-Пінні, й останні дев’ять років він робив усе можливе, аби вони отримали офіційну назву. Учений довго збирав зображення таких хмар, проте тривалий час він не знав, як їх наректи.

За інформацією видання, undulatus asperitas зазвичай утворюються ближче до землі, ніж звичайні хмари. Їх появу зумовлюють погодні фронти, що створюють хвилі в атмосфері.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", аналогічне явище минулого року мали змогу побачити мешканці Чернігова. Моторошні хмари у вигляді океанських хвиль зафіксували чимало місцевих мешканців.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще