Через три роки після прийняття резолюції ООН щодо територіальної цілісності України представники МЗС звернулися до російської сторони із вимогою виконати зобов'язання, прописані у документі.

Відповідні дані оприлюднені на офіційному ресурсі відомства.

Відомо, що Генасамблея ухвалила відповідне рішення ще наприкінці березня 2014 року, втім за кілька років сусідня держава навіть не згадала про нього.

Резолюцією визначалися дотримання міжнародних правових норм, суверенітету, політичної незалежності, територіальної цілісності України – зокрема, згадувався також Крим, який згодом незаконно анексувала Росія.

Зміна статусу півострова, згідно документу, вважалася грубим порушенням кордонів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

В ООН відзначили, що у Кремлі досі продовжують "зневажати статут організації та заплямовувати репутацію", нагадавши про окупацію грузинських територій у 2008 року та агресію на Донбасі.

Крім того, за кілька років зафіксовані численні випадки порушення прав людини проросійською окупаційною владою. Тому у МЗС заявляють, що будуть вимагати від РФ виконати всі вимоги ООН по відношенню до Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що керівник МЗС України Павло Клімкін розповів про плани Кремля щодо захоплення нових територій.