Міністерство закордонних справ України не отримувало від поліції Стокгольма інформацію про наших співвітчизників, які постраждали у результаті вчорашнього терористичного акту.

Про це на офіційній сторінці в Twitter написали співробітники Департамент консульської служби зовнішньополітичного відомства.

"Поліція Стокгольма не вказує на наявність серед жертв і постраждалих іноземців", - йдеться в повідомленні.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", учора вдень у шведській столиці вантажівка наїхала на людей, котрі прогулювалися на пішохідній алеї в центрі міста. В результаті цього четверо людей загинули, ще 15 отримали поранення і були госпіталізовані.

Премьєр-міністр Швеції Стефан Левен назвав те, що сталося, терористичним актом.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Уже незабаром у передмісті поліція затримала підозрюваного у скоєнні наїзду. Він визнав свою провину, але про мотиви його вчинку не повідомляється. Згодом при обшуку вантажівки, яка до того ж була викрадена, знайшли вибухівку.

Вночі був затриманий спільник терориста.

У ЄС наїзд на безневинних людей назвали атакою на весь Європейський Союз.