Відомий український поет Артем Полежака розповів про конфлікт з мешканкою селища Вільшани Харківської області. Сварка між ними виникла через українську мову.

Про це він написав у Facebook. Поет зазначив, що в одному з магазинів він звернувся до продавчині українською мовою. Це викликало у неї неадекватну реакцію.

"Вирішили зі мною говорити на мовє?". "А у вас тут уже" ДНР "," ХНР "або" Новоросія "? - У нас тут - Слобожанщина! А Вільшани заселяла козаками Катерина Друга!", - передав поет діалог з продавщицею.

Після вона привела вельми "переконливий аргумент" і продемонструвала свої глибокі історичні пізнання. За її словами, всі козаки спілкувалися виключно російською мовою.

"Гетто, тільки гетто. Без варіантів", - підсумував він.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Поет Артем Полежака народився і виріс в Харкові. Тут же він отримав і вищу освіту та отримав диплом "архітектора".

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, відомий письменник Михайло Веллер кинув кружку в російську провідну під час ефіру. Йому не сподобалося те, що його перебили під час монологу.