Мода на татуювання, яка почалася років 10-15 назад, до сих пір не проходить. За кордоном майже немає зірки, на якій би не було хоч якогось малюнка. Яскравий приклад Анджеліна Джолі або Джастін Тімберлейк, які майже повністю покриті написами і знаками.

В Україні популярні люди також мають слабкість до «натільних малюнків», хоча у манію це поки не переростає. Про те, що люблять «бити» наші зірки, на яких місцях і що не люблять показувати, спеціально для Знай.ua розповів власник мережі київських тату-салонів Олексій Чарей.

- Наскільки популярне зараз татуювання у нашій країні?

- У нас за останні 5 років татуювання почало сильно розвиватися, з'явилися майстри, які затребувані у всьому світі. Український рівень вище середньосвітового. Відповідно під це різко активізувався і попит.

- І українські зірки теж стали частіше прикрашати себе тату?

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

- Я помітив, що медійні персони більш консервативні, ніж, наприклад, креативний клас (топ-менеджери, дизайнери, фотографи).

Представники медіа прив'язані до якихось трендів, і тому в татуюванні часто роблять щось більш традиційне. Мені, наприклад, цікавіше працювати з молодим сммщіком або дизайнером, тому що він буде готовий до сміливих ідей.

- Були випадки, коли наші артисти хотіли собі татуювання, як у зарубіжної зірки? Наприклад, голлівудської?

- Голлівудські зірки все у «портаках» (неякісні татуювання). Те, що вони носять - це якийсь жах. Як би це смішно не звучало, але у них немає культури ринку. У них досі немає візуальної культури, так як не вистачає смаку.

Були випадки, коли просили зробити, щось, як у Ріани. Але це більше притаманне звичайним людям. Наші знаменитості більш вибірково до цього підходять. Нам насправді пощастило, тому що вони зазвичай прислухаються до майстра.

- Що найчастіше «б'ють» наші селебрітіз?

- Молоде покоління виконавців люблять різні кольорові картинки, де є ідея, концепція, вони думають, як вона буде виглядати на тілі, хочуть, щоб усе було красиво. Нерідко вони вибирають цікаві композиційні малюнки.

Реп виконавці вважають за краще чекани (стиль мексиканських гангстерів). Також вони тяжіють до різних написів.

- А старше покоління?

- Чим старше люди, тим вони менш афішують свої тату. Бували випадки, коли доводилося прибирати те, що вони набивали у 90-х роках.

- Де зірки найчастіше «б'ють» татуювання?

- Зараз наймодніше місце - плече. Як у чоловіків, так і у жінок. Чоловіки також б'ють на грудях, стегні і гомілки. А дівчатам нерідко доводиться перебивати татуювання, які вони десять років тому робили на п'ятій точці. Тоді це було дуже популярно.

- А кого можете назвати з зірок, які до вас приходили?

- Татуювання - це інтимний момент, тому не всі люблять про них розповідати, а тим більше показувати. Заради прикладу можу сказати, що співачка Еріка (зараз слухач її знає, як MamaRika - авт.) У нас робила маки на нозі, басист Бумбокса собі прикольну рибу зробив. Також заходив рокер Олексій Большой, музикант Сергій Кузін і багато інших.

- Може у зірок якісь улюблені місця є, де вони люблять «бити тату»?

- На інтимних зонах нам не доводилося робити. Максимум, що може бути, це якийсь малюнок від сідниць до плечей.

- А в зв'язку з популярним зараз патріотичним поривом, може вони почали частіше цю тематику просити «набити»?

- Я не пам'ятаю такого. При тому у нас дуже вузький сегмент зірок, які можуть називати себе патріотами. Багато себе так позиціонують, але по факту ними не є.

Найчастіше такі тату замовляють атошнікі і учасники Майдану.

- Може бути за такими українськими малюнками приходили політики?

- Ми принципово не працюємо з політиками чи представниками поліції, прокурорами.

- Чому?

- Тому що вважаємо, що не можна жити в країні і одночасно її ж руйнувати. Це наша позиція.

Також читайте на Знай.ua про те, як фронтмен "Бумбоксу" зробив відверте зізнання про гастролі у Росії.