Президент Росії Володимир Путін негайно скликав Раду безпеки "нормандської" телефонної розмови із главою України Петром Порошенком, канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Франсуа Олландом.

Про це повідомляє прес-служба Президента Росії.

"У контексті телефонної розмови в "нормандському форматі" обговорювався стан справ з реалізацією Мінських домовленостей", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Військовий ешелон вирушив у бік України з Воронежа (відео)

У ході телефонної розмови, Путін закликав українську сторону погодити з представниками "республік" Донбасу оформлення особливого статусу регіонів.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Узгодити з ДНР і ЛНР і ввести в дію на постійній основі законодавче оформлення особливого статусу відповідних регіонів і закон про амністію, а також визначити порядок проведення місцевих виборів", - сказав він.

У свою чергу, президент України заявив про неприпустимість проведення запланованих на 18 жовтня і 1 листопада псевдовиборів, які не матимуть юридичних наслідків.

Нагадаємо, під час розмови, лідери країн також обговорили необхідність звільнення всіх заручників, у тому числі незаконно утримуваних осіб на території Росії, зокрема Надії Савченко та прискорення укладення угоди у форматі Україна - Європейський Союз - Росія щодо постачання російського газу в Україну.