Міністр оборони Фінляндії Юссі Нііністьо заявив, що збройні сили країни готуються до можливої ​​окупації Аландських островів, якщо там з'являться так звані "зелені чоловічки", тобто російські військові у формі без розпізнавальних знаків.

Про це він повідомив в інтерв'ю фінляндській медіагрупі Lännen Media.

На думку військових експертів, якщо збройний конфлікт виникне в країнах Балтії або в районі Балтійського моря Росія може спробувати зайняти Аландські острови і острів Готланд.

Міністр оборони зазначив, що ситуація в регіоні Балтійського моря змінилася. Тому, за його словами, потрібно подумати про організацію оборони Аландських островів.

Читайте також: Росія нагадала Фінляндії, що вона була її "провінцією"

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Раніше повідомлялося, що канцелярії президента Росії Володимира Путіна належить ділянка в муніципалітеті Салтвік на Аландських островах. Її площа становить 1,78 га. Екс-керівник Національної земельної служби Фінляндії Ярмо Ратіа зазначив, що берегова лінія цієї ділянки становить близько 200 метрів.

Нагадаємо, Аландські острови є автономією у складі Фінляндії. Ця територія має особливий демілітаризований і нейтральний статус. Женевська конвенція від 1921 року про демілітаризацію і нейтралізацію Аландських островів приймалась без участі Радянської Росії. Саме з цієї причини Росія ніколи не визнавала нейтральний статус островів.