Російський прем'єр Дмитро Медведєв запропонував обмежити поголів'я худоби та птиці в особистих господарствах росіян. До 23 вересня чиновники із міністерств сільського господарства, економічного розвитку й фінансів мають встановити ліміти.

Ідею подав губернатор Ставропольського краю Володимир Владимиров. Казав, що особисті господарства не мають чітких критеріїв поголів'я тварин. Це друга така ініціатива від ставропольських чиновників. Вперше про обмеження поголів'я худоби вони заговорили у 2009-му. Мотивували це "перенасиченістю худоби на особистих присадибних господарствах, що створювало незручності сусідам".

Читайте також: РФ розширила продовольче ембарго на Україну

Але тоді депутати Держдуми законопроект з обмеження домашньої худоби в господарствах не прийняли. Сказали, що такий крок призведе до значного скорочення поголів'я. Російський фінансист Слава Рабінович в коментарі "Знай" сказав, що нині такий закон тягне за собою лише лобіювання інтересів провладних агрохолдингів.

- Ситуація із виплатою по ЮКОСу і можливий трибунал по "Боїнгу" затуманив всім мізки у Кремлі. Ідея із обмеженням худоби із тої ж серії про недавнє спалення продуктів харчування з Європи. Продуктів, які ж сама російська влада оголосила контрабандними.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Рік тому, коли Захід запровадив санкції проти Росії, деякі люди із близького оточення Путіна прийшли до нього і сказали, що вони через це дуже потерпають. Він їм сказав, щоб не хвилювалися, - він все компенсує.

Рибна компанія "Російське море" Геннадія Тимченка почала продавати лосось удвічі дорожче. Те саме зі знищенням продуктів. Ініціатором ідеї був міністр сільського господарства Олександр Ткачов. Він - колишній губернатор Кубані. За 13 років губернаторства його дрібна сільськогосподарська компанія стала однією із найбільших у Європі.

Має півмільйона гектарів. Просто віджимав компанії в інших, відбирав у них бізнес. Тепер йому треба було, щоб саме його компанія заміщала ту частину ринку, яка знищена через заборону імпортних продуктів харчування.

Читайте також: Навесні росіян чекає тотальний дефіцит, черги і падіння рубля - експерт

Тут єдина логіка - власна нажива. У випадку із обмеженням птиці і худоби - те саме лобіювання інтересів великих агрохолдингів.

Всі ці безглузді ініціативи призведуть до того, що в росіян холодильник почне перемагати телевізор. Не можна довго жити в умовах падіння ВВП, збільшення безробіття і банкрутства компаній вкупі з високою інфляцією. Довго ж так жити неможливо. Тож росіяни приречені на соціальну напругу і зриви.