Російська Федерація стверджує, що постачає військову техніку до Сирії для боротьби з тероризмом.

Таку заяву зробила речниця російського МЗС Марія Захарова, коментуючи останню розмову міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова та держсекретаря США Джона Керрі, передає Радіо Свобода.

"Лавров підтвердив, що така допомога завжди надавалася і надається, і що російська сторона ніколи не приховувала, що постачає військову техніку офіційній сирійській владі з метою боротьби з тероризмом", - сказала вона.

Раніше повідомлялося, що телефонна розмова Лаврова і Керрі відбулася з ініціативи американської сторони 5 вересня.

Читайте також: Війська Центрального округу РФ привели у повну бойову готовність

Популярні новини зараз
За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

За даними Держдепартаменту, Керрі висловив російському колезі стурбованість через повідомлення про ймовірне нарощування військової присутності Росії в Сирії.

Згідно з повідомленнями західних ЗМІ, Росія розгорнула військовослужбовців і літаки в Сирії. На думку американських високопосадовців, такі дії Росії можуть сигналізувати про розширення підтримки нею режиму сирійського президента Башара Асада.