Глава МЗС Угорщини Петер Сіярто відреагував на слова канцлера Австрії Вернера Файмана, який порівняв угорську політику щодо біженців з геноцидом та расовою політикою нацистської Німеччини.

Про це повідомляє угорське видання Origo.hu, пише Українська правда.

"Поведінка австрійського канцлера абсолютно недостойна лідера європейської держави ХХІ століття" - заявив Сіярто.

За його словами, висловлювання Файмана – частина кампанії брехні, яка ведеться проти Угорщини.

Нагадаємо, канцлер Австрії Вернер Файман порівняв політику угорського прем'єра Віктора Орбана щодо біженців з расовою політикою нацистської Німеччини.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив про намір боротися з нелегальними переселенцями. Уряд країни буде відправляти біженців туди, звідки вони приїхали. Як відомо, главу угорського уряду неодноразово критикували колеги з західних країн, зокрема, і за його політику щодо біженців.

Читайте також: Канцлер Австрії порівняв політику Угорщини щодо біженців з геноцидом

Сам Орбан часто вдається до зауважень, які мають расистський характер, зокрема наголошує на релігійних відмінностях мешканців Європи і приїжджих біженців.

Раніше з'явилося відео, на якому поліція Угорщини кидає їжу в натовп мігрантів.