Канцлер Австрії Вернер Файман порівняв політику угорського прем'єра Віктора Орбана щодо біженців з расовою політикою нацистської Німеччини.

Про це він заявив в інтерв'ю німецькому виданню Der Spiegel, повідомляє Українська правда.

"Біженці, які застрягли в поїздах з надією поїхати кудись далі, повністю повертають спогади про темний період нашого континенту", - говорить він.

Неприпустимо порушувати права людини за релігійною ознакою, зазначив Файман. І додав, що Орбан займається "цілеспрямованою політикою стримування біженців".

Читайте також: Угорщина буде виганяти емігрантів - Орбан

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Варто зазначити, що представники західних країн неодноразово критикували главу угорського уряду, зокрема, і за його політику щодо біженців. Адже Орбан часто наголошує на релігійних відмінностях мешканців Європи і приїжджих біженців та вдається до зауважень, які мають расистський характер.