Афонський старець Афанасій піддав президента Росії і його оточення анафемі.

Наближених Путіна старець назвав злодіями і дрібними кримінальними елементами, а війну в Україні - ганебною і бридкою, повідомили в ТСН.

В молодості відлюдник пройшов пішки від Владивостока до Єрусалиму, після чого близько 20 років жив на Святій горі. До нього неодноразово приїжджали високі гості з Росії, щоб отримати пораду і благословення. Але старець не збирається більше допомагати російському голові і його поплічникам - він наклав на свиту Путіна і його самого анафему.

"Анафематствувала ми його за узурпацію влади, за те, що він, як кліщ, вп'явся в тіло нашої батьківщини і смокче", - пояснив афонський монах. Після цього на старця посипалися погрози, але він свою думку змінювати не збирається.

"Погрожують. А чого боятися? Господи, помилуй! Ну, вб'ють тебе - вб'ють. Рано, пізно - що є людина і дні його?", - каже отець Афанасій.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Читайте також: США відмовилися об'єднуватися з Путіном в коаліцію проти ІД

Вся відповідальність за війну на Сході України лежить на Кремлі, вважає старець.

"Ви подумайте: брат на брата! Це ж яка спокуса, який розбрат внести треба! Ми, православні, члени однієї церкви - воюємо. А головне - попи ці божевільні, які штовхали людей, благословляли чеченські танки, бронетранспортери", - обурився монах.

Надія на мир зараз лежить не на політиках, а на звичайних людях, впевнений старець Афанасій.

"Перше, що потрібно зробити - припинити паплюжити один одного. Хоча б на побутовому рівні. Всіма силами гасити ненависть. Тому що відродити до життя наш народ може тільки любов", - підкреслив він.