Один з головних пропагандистів Кремля, генеральний директор міжнародного інформагентства "Россия сегодня" Дмитро Кисельов прокоментував свої найбільш скандальні висловлювання, зокрема, загрозу засипати США радіоактивним попелом.

Про це він розповів в інтерв'ю російським ЗМІ.

Кисельов зазначив, що висловлювання про радіоактивний попіл є антимілітаристським.

"Я ніколи не закликав перетворити Америку в радіоактивний попіл. Я просто констатував, що Росія - єдина країна в світі, яка володіє достатньою військовою міццю, щоб відповісти на зовнішню агресію, в якості удару відплати. Вважаю це висловлювання антимілітаристським, що закликає США вести себе більш обачно і більш відповідально у світі", - сказав він.

На думку російського пропагандиста, його скандальний образ сталініста, гомофоба і содоміта створили інтернет-хейтери.

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Читайте також: Головний пропагандист Кремля теж хоче до ЄС

"Сталіністом я став за те, що одного разу сказав, що Путіна, за масштабом діяльності в Росії, можна порівняти зі Сталіним. До речі, тут немає ніякої якісної оцінки діяльності того й іншого. Масштаб - це просто об'єм. Гомофобом назвали після того, як запропонував Росії перейти на систему донорства крові, прийняту в ЄС і США. Там геям донорство крові заборонено. У Росії таких обмежень немає. Вирізати серця геїв я ніколи не закликав", - заявив Кисельов.

За його словами, в содоміта його перетворили після ініціативи реєструвати в Росії цивільні союзи, незалежно від статі.

"Йдучи шляхом демонізації, європейці ще придумали, що я був прихильником введення російських військ на Україну, і на цій підставі ввели проти мене персональні санкції. Що-що, а війська на Україну я точно ніколи не закликав вводити. Це факт. Тепер ось будемо судитися. Навіть цікаво, чим вони будуть доводити те, що я не говорив. Позов поданий до Європейського суду загальної юрисдикції. Він в Люксембурзі ", - заявив Кисельов.