У Пентагоні вперше з часів розпаду СРСР розглядають можливість вторгнення Росії в країни Балтії.

Про це повідомляє місцеве видання Foreign Policy.

"Російське вторгнення на східну Україну перетворило на пил всі плани США щодо дій у непередбачених обставинах", - цитують ЗМІ військового експерта, колишньої замміністра оборони США Мішель Флурной.

Плани Пентагону припускають дії в двох напрямках: відповідь США в рамках НАТО, якщо Росія нападе на одного з членів Альянсу, а також самостійні дії "за межами натовського парасольки". У двох випадках "плани фокусуються на російське вторгнення в Прибалтику" з урахуванням "гібридної тактики Росії, використаної в Криму і на сході України".

Читайте також: НАТО готова надіслати військовий контингент до України

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Як повідомляє видання, після 1991 року США припускали, що Росія поступово інтегрується в західний світ і не буде нести загрози для Європи та Америки. Але в 2014 році, коли Росія анексувала Крим, все змінилося.

При цьому військові експерти Пентагону вважають, що в разі активної атаки Росії країн Балтії, у НАТО не вистачить сил їх захистити. Тому в США шукають альтернативні способи боротьби з імовірною агресією Кремля - ​​кібератаку або навіть застосування ядерної зброї.