США готуються розмістити в Німеччині нові американські атомні бомби типу B61-12, які можна буде використовувати на німецьких літаках.

Про це повідомив німецький держканал ZDF, вивчивши бюджет американських ВПС.

Близько 20 нових атомних бомб типу B61-12 планують розмістити на авіабазі бундесверу Бюхель в землі Рейнланд-Пфальц.

З документів по бюджету ВПС США випливає, що з третього кварталу 2015 вже виділені кошти на адаптацію бомб під німецькі винищувачі-бомбардувальники Tornado.

Експерти з озброєнь підкреслили, що бомби типу B61-12 істотно точніше, ніж озброєння, яке зберігається в Бюхелі. У разі війни німецькі пілоти повинні будуть здійснити бойові вильоти з американською зброєю.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

У міністерстві закордонних справ Росії заявили, що такі плани США викликають занепокоєння у Москви і повідомили про порушення статей 1 і 2 договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

"Нас турбує, що держави, які самі не володіють ядерним озброєнням, тренуються у використанні цієї зброї саме в рамках стратегії НАТО", - сказала представник МЗС Росії Марія Захарова.

Читайте також: В Україні готуються до ядерної і хімічної атаки - ЗМІ

У статті 1 договору йдеться про те, що держави, які володіють ядерною зброєю, зобов'язуються не передавати її кому б то не було, а також контроль над такою зброю. У статті 2 підкреслюється, що держави, що не володіють ядерною зброєю, зобов'язуються не приймати її від кого б то не було.

Бомби B61-12, що розміщуються в Бюхелі, рівні за потужності 80 бомбам, скинутим на Хіросіму.

Випробування цієї зброї відбулися на початку липня в США. Вона повинна буде замінити атомні бомби серії B61: B61-3, -4, -7, -10, які зараз перебувають на озброєнні США.