Колишній глава Державної продовольчо-зернової корпорації Ігор Якубович, який перебуває в розшуку у справі про привласнення 177 млн ​​грн, вклав у створення галереї в столиці Білорусі $ 150 тис.

10 вересня в Мінську урочисто відкрилася велика приватна галерея. Одним з власників "Будинки картин" виявився екс-голова правління Державної продовольчо-зернової корпорації України Ігор Якубович, якого Генпрокуратура України оголосила в розшук у січні цього року, повідомляє TUT.BY.

У коментарі журналістам Якубович розповів, що він займається галерейним справою вже 20 років. Разом з друзями з Росії та Білорусі він збирає колекції російських, українських і білоруських народних митців, а також володіє галереями в цих трьох країнах. "Це достойні, шановні люди, які вкладають у мистецтво і створюють місця, куди можна приходити в будні і вихідні знайомитися зі світовим мистецтвом", - пояснив Якубович, але відмовився назвати імена своїх партнерів. За словами Якубовича, в створення Будинку картин в Мінську - в ремонт і оренду - вже інвестовано 150 тис доларів. Він і його сини придбали для галереї колекцію робіт народних художників Білорусі.

Читайте також: Хто насправді подарував Януковичу золотий батон - розслідування журналіста

З Білоруссю Якубовича пов'язують також ділові інтереси. В Україні він зберіг бізнес у сфері сільського господарства, торгує зерном, борошном, ячменем, соєю та кукурудзою з 80 країнами, в тому числі з Білоруссю. За словами бізнесмена, події в Україні вплинули на бізнес і зажадали диверсифікації ринків збуту.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, Ігор Якубович в 2010-2012 роках був заступником міністра аграрної політики, потім генеральним директором Аграрного фонду, а в січні 2013 - лютому 2014 очолював Державну продовольчо-зернову корпорацію. 27 січня 2015 ГПУ оголосила в розшук Якубовича - за даними відомства він разом з одним із заступників шляхом підробки документів заволодів 177 млн ​​грн. У відомстві вважають, що кошти були частиною китайського кредиту, залученого під проекти в сільському господарстві.