Німецькі ЗМІ провели кілька опитувань населення, які показали: Ангела Меркель втрачає популярність. Журналісти вважають, що стрімке падіння її рейтингу пов'язано з міграційною політикою та відношенню до війни у Сирії.

Видання Der Spiegel представило рейтинг, у якому канцлер вперше опинилася не на першому місці. Її випередив міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр. Майже дві третини опитуваних хочуть бачити соціал-демократа у майбутньому німецької політики.

Спільно з суспільно-правовою телекомпанією ZDF Der Spiegel також провели дослідження. За цими даними Меркель зайняла четверту позначку за популярністю і має найнижчий показник за весь час свого правління.

У цьому списку вище канцлера знаходиться не лише Штайнмайєр, а й міністр внутрішніх справ Німеччини Вольфганг Шойбле, а також федеральний президент Йоахім Гаук.

Читайте також: Керрі з іранським колегою обговорили конфлікти в Сирії та Ємені

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зазначимо, що п'яту позначку у рейтингу зайняв міністр економіки та енергетики Зігмар Габріель, який виступає за налагодження відносин з Росією та скасування санкцій.