26 вересня Держсекретар США Джон Керрі та міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф зустрілися у Нью-Йорку. У центрі діалогу були конфлікти в Сирії та Ємені.

Наступний тиждень надасть багатьом державам можливість зіграти важливу роль у врегулюванні "дуже важких проблем" близького Сходу, зазначив Держсекретар США. І додав, що необхідно працювати над досягненням миру і просуванні вперед як у Сирії, так і в Ємені.

Як зазначили обидва політики основною турботою наразі є виконання "історичної угоди" щодо іранської ядерної програми. У Тегерані сподіваються на скасування американських економічних санкцій в обмін на співпрацю в ядерній галузі.

Читайте також: США не розміщатимуть атомні бомби в Німеччині найближчі п'ять років

Нагадаємо, що 26 вересня генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун закликав іранського президента Хасана Роугані сприяти переговорному процесу для політичного врегулювання криз у близькосхідному регіоні, особливо в Сирії та Ємені.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще