На цвинтарі у селищі Знамя Труда Гомельського району невідомі познущалися над пам'ятником на могилі героя Майдану Михайла Жизневського. Вандали видряпали на місці поховання слово "зрадник".

Мати померлого героя Небесної сотні заявила, що це вже не вперше невідомі руйнують могилу. Вона також звернулася до правоохоронців з цього приводу, повідомляють білоруські ЗМІ.

"Ми повідомили про це в українське посольство, написали заяву в міліцію, хоча і не віримо, що міліція знайде винних. Вже неодноразово вандали намагалися знищити пам'ять про Мішу - рвали на його могилі українські стрічки, перевертали вінки та кошики, розкидали усе", - розповіла Ніна Жизневська.

Цей пам'ятник створив відомий скульптор Олександр Шатерник за кошти небайдужих людей з різних країн. Він нагадує відкриту книгу та символізує життя Жизневського. Споруду відкрили 7 липня цього року.

Читайте також: Правоохоронці Чернігова затримали студента-викрадача автівок (фото)

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Михайло Жизневський загинув на Майдані під час Революції Гідності 22 січня 2014 року.