Прокуратура Парижу завела справу проти автомобільного концерну Volkswagen, який звинувачують у забруднені навколишнього середовища. Таке рішення ініціював віце-президент регіону Іль-де-Франс.

Ця справа стала вже третьою проти VW. Раніше судові процеси проти компанії розпочались у США та Німеччині, пише агентство AFP.

Вперше виявили махінації з боку Volkswagen у США. Дизельні автомобілі мали систему очищення вихлопів, яка показували неправильні результати. Після цього керівництво відкликало зі Сполучених Штатів близько 500 тисяч автівок. Від компанії вимагають чисельні виплати по штрафах, які сягають 20 млрд доларів.

У Франції скандал набув ще більших обертів. Річ у тім, що у європейській країні під порушення потрапили майже мільйон машин.

За кілька днів після скандалу президент Volkswagen Мартін Вінтеркорн пішов у відставку.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

Читайте також: Проблеми Volkswagen відіб'ються на футбольному клубі "Вольфсбург"

У ще одній європейській країні Швейцарії з понеділка вступає у силу заборона на продаж дизельних машин VW.