Компанія Бі-бі-сі опублікувала відео, яке отримала з міста, обстріляного російською авіацією.

"Росія стверджує, що метою повітряних обстрілів є об'єкти "Ісламської держави". Але на землі ми бачимо зовсім іншу історію", - розповідає репортер за кадром відео.

Повідомляється, що удар російських літаків по Талбісі, передмістя міста Хомс, зруйнував дах однієї з будівель, в результаті чого понад 10 людей опинилися під завалами. Один з місцевих жителів в сюжеті розповідає про порятунок людей з-під завалів.

"Бі-бі-сі" передає, що цю місцевість контролює "Вільна сирійська армія", а не "Ісламська держава".

Читайте також: Російські військові, які возили гумконвої на Донбас, заряджають ракети в Сирії

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Один з місцевих жителів відзначає, що за весь час війни в Талбісі не було таких обстрілів.

"Ми вперше зіткнулися з такими авіаударами", - сказав він.

"Вільна сирійська армія" вважається організацією помірних супротивників президента Сирії Башара Асада.

Як передає РБК, раніше деякі офіційні особи західних країн піддали сумніву те, що російська авіація обстрілює виключно позиції "Ісламської держави". Свої сумніви з приводу цілей російських авіаударів висловлювали глава Пентагону Ештон Картер і міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан.

Глава сирійської опозиційної коаліції Халед Ходжа заявляв, що в результаті першого дня авіаударів загинули більше 30 мирних жителів.

The Wall Street Journal і Reuters повідомляли про те, що російські літаки обстріляли позиції тих повстанців, у підготовці яких брало участь ЦРУ США.