Прокурор Міжнародного кримінального суду у Гаазі має намір провести розслідування можливих воєнних злочинів чи злочинів проти людяності, скоєних під час грузинсько-російського воєнного конфлікту 2008 року.

Прокурор Фату Денсуда дійшла висновку, що під час 5-денної війни могли бути скоєні такі злочини, про це йдеться в заяві суду, передає Радіо Свобода.

Пропозицію Фату Бенсуди ще мають схвалити судді Міжнародного кримінального суду. Розслідування стосуватиметься можливих злочинів з боку обох сторін конфлікту 2008 року.

Читайте також: Україна визнала Гаазький трибунал щодо воєнних злочинів на Донбасі

Як відомо, в ніч на 8 серпня 2008 року російські військові вторглися в Грузію. У результаті 5-денної війни РФ визнала незалежність Абхазії і Південної Осетії і ввела додаткові війська і озброєння на свої військові бази на цих територіях. Усі держави світу, за винятком РФ, Венесуели, Нікарагуа, Науру, визнають ці регіони територією Грузії, окупованою Росією.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

За офіційними даними, в результаті подій 2008 року загинули понад 400 людей, більше 2 тис. були поранені.

Як повідомлялося раніше, Міжнародний кримінальний суд в Гаазі також вивчає ситуацію в Україні і розглядає питання, чи відкривати міжнародне розслідування злочинів, скоєних РФ на сході України.