Російські та американські бойові літаки знову опинилися на відстані візуальної ідентифікації один від одного у небі над Сирією, повідомили представники Пентагону.

Інцидент за участю двох американських і двох російських літаків стався минулої суботи, повідомляє ВВС.

Візуальний контакт відбувся на відстані від 10 до 20 миль (від 16 до 32 кілометрів), повідомив представник армії США у Багдаді полковник Стів Уоррен.

За словами Уоррена, екіпажі літаків з обох боків діяли професійно, американським машинам довелося лише трохи змінити курс.

Подія збіглася у часі із переговорами між військовими представниками США та Росії, на яких обговорювали вироблення протоколів, що дозволяють уникати небезпечного зближення.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Читайте також: Американські війська скинули 50 тонн боєприпасів сирійським повстанцям

Росія і США з їхніми союзниками у коаліції паралельно проводять бомбардувальні кампанії у Сирії, цілі яких не збігаються.

Москва заявляє, що підтримує президента Сирії Башара Асада. Коаліція на чолі з США виступає на підтримку опозиційних сил, які ведуть боротьбу проти режиму у Дамаску, а також протистоїть екстремістам з "Ісламської держави", забороненої у Росії.