Президент США Барак Обама в четвер, 15 жовтня, оголосить про продовження військової місії в Афганістані до 2017 року. Про це пише "Дощ" з посиланням на ABC News.

Стало відомо, що майже 10 тисяч американських солдатів залишаться в Афганістані до закінчення 2015 року. До кінця 2016 року в країні продовжать службу 5,5 тисяч військових.

Обама раніше планував вивести практично всі американські війська з Афганістану вже до кінця 2015 року, крім тих, які захищають американське посольство в Кабулі. У минулому році він оголосив, що кількість військовослужбовців скоротиться з 9,8 тисяч до однієї тисячі осіб.

Читайте також: Обама вибачився за обстріл госпіталю в Афганістані

Війська будуть розміщені в Джелалабаді, Кандагарі, Кабулі і Баграмі. Їм буде доручено проведення двох небойових місій - в першу чергу, контртерористичної проти "Аль-Каїди". Також військові будуть тренувати, консультувати і надавати допомогу афганським силам безпеки.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще