Президент США Барак Обама вибачився та висловив співчуття перед організацією "Лікарі без кордонів" під час спілкування з її лідером Джоаною Лью за обстріл американськими військовими шпиталю в афганському місті Кундуз. Про це заявив речник Білого дому Джош Ернест, повідомляє Укрінформ.

Лікарня міжнародної організації "Лікарі без кордонів" в Кундузі (на північному сході Афганістану), в якій знаходилися близько 200 осіб, була частково зруйнована при бомбардуванні в суботу вранці. Жертвами авіаудару стли 22 людини.

"Сьогодні вранці президент Обама подзвонив президенту організації "Лікарі без кордонів" доктору Джоанні Лью, щоб вибачитися і висловити співчуття за загибель персоналу і пацієнтів лікарні, які загинули і були поранені в результаті помилкового удару з повітря ВПС США в Кундузі", - сказав Ернест.

Обама запевнив, що розслідування по цьому випадку, яке продовжується, забезпечить прозорий та об'єктивний аналіз фактів і обставин інциденту. Він також пообіцяв вжити заходів для того, щоб подібна трагедія не повторилася в майбутньому.

Читайте також: "Лікарі без кордонів" залишають Кундуз після обстрілу госпіталю

Популярні новини зараз
Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

У вівторок командувач американськими військами в Афганістані генерал Джон Кемпбелл зізнався, що збройні сили США в ніч з п'ятниці на суботу обстріляли лікарню в Кундузі, але зробили це "помилково". За словами представника Білого дому Джоша Ернеста, розслідування інциденту ведуть Пентагон і НАТО, також спільне розслідування організовано представниками США та Афганістану.