Довгоочікуваний візит російського президента до Японії відклали на невизначений термін через позицію Москви щодо тривалого територіального диспуту та через втручання Росії в конфлікт у Сирії.

Про це пише Guardian.

Володимир Путін мав відвідати Токіо до кінця цього року, аби провести переговори з японським прем'єром Сіндзо Абе щодо групи островів, які Радянський Союз захопив у Японії наприкінці Другої світової війни, пише видання.

Через острівну суперечку країни не підписали післявоєнну мирну угоду і цим зіпсували майбутні відносини.

Читайте також: Україна буде мирно повертати Крим, як Японія повертає Курили - експерт

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Японія звинуватила Росію у зриві переговорів щодо Курильських островів через те, що їх відвідав російський прем'єр Дмитро Медведєв, пишуть автори.

"Японські чиновники заявили, що вони також були стурбовані діями Росії у Сирії, де вона нібито бомбила групи, опозиційні до президента Башара Асада, а не позиції, які, як стверджує Москва, утримує "Ісламська Держава", - пише видання.