Саудівська Аравія мститься Росії за бомбардування Сирії і взялася позбавити її доходів від нафти. В Європі почався переділ нафтового ринку. Про це написав у себе на сторінці в "Фейсбук" відомий блогер і волонтер Денис П'ятігорець.

"Головна новина — в Росії чергова істерика. Великі нафтові компанії, такі як Exxon, Shell, Total і Eni, збільшили закупівлі саудівської нафти за рахунок російської для своїх НПЗ в Західній Європі й Середземномор'ї", — пише блогер.

Якщо перекласти людською мовою, то це виглядає ось так. Сауди попросили Володьку Кабаєва не лізти до Сирії і не захищати Асада. Володька уперто поліз. Тоді наслідний принц, як людина честі, вирішив поїхати до Росії, поглянути Володьці в очі і ще раз попередити, що не потрібно валяти дурня. А Володька якраз дурня включив і знову залепетав про ІДИЛ. Принц приїхав додому і повідомив тата, що Вова не у адекваті і потрібно його валити. Як це зробити? За допомогою нафти. Кремль думав, що Сауди підуть за старим сценарієм, як це було в СРСР — збільшать видобуток нафти, збільшать нафтові запаси і вкачають ціну на світовому ринку. Але помилилися", - продовжує блогер.

За словами П'ятігорця, араби обвели Кремль довкола пальця. "Сауди пішли на персональні знижки своїм покупцям у Європі, причому пропонували їм набагато вигідніші умови ніж Росія. Таким чином, Саудам не довелося вкачувати світову ціну і збільшувати витрати на видобуток і зберігання з одного боку, а з іншого боку вони почали забирати в Росії ринок збуту", — продовжує блогер.

Читайте також: Збитий в Туреччині безпілотник належить Росії

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Нагадаємо, 12 жовтня до президента Росії Володимира Путіна приїхав міністр оборони Саудівської Аравії Мухаммад ібн Сальман. Під час зустрічі обговорювалося виведення російських військ з Сирії, але переговори не завершилися для саудів успіхом.