Немаркований безпілотник був збитий сьогодні турецькими винищувачами при спробі перетнути кордон з боку Сирії.

Генштаб збройних сил Туреччини заявив, що безпілотник, збитий на сирійському кордоні, є апаратом російського виробництва "Орлан-10". Про це повідомляє турецька газета Milliyet та телеканал Haberturk TV. Вони також опублікували фото збитого апарата.

Агенція Reuters також повідомила, що збитий на кордоні Туреччини з Сирією безпілотник належить Росії. Таку інформацію журналісти отримали від неназваного представника Пентагону.

Читайте також: Сирійські повстанці підстрелили безпілотник Росії (фото)

У Міністерстві оборони РФ традиційно усе заперечили і заявили, що російські безпілотники, які ведуть повітряну розвідку в Сирії, "функціонують в плановому режимі".

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Зазначимо, "Орлан-10" – багатоцільовий оперативно-тактичний безпілотний апарат малого радіусу дії російського виробництва. ЗС РФ активно застосовують такі апарати в розвідувальних цілях. Під час російського вторгнення на Донбас українські бійці збили щонайменше чотири таких БПЛА – в середині та у кінці липня, у серпні та у листопаді 2014-го року.