В результаті ударів російської авіації по утримуваному повстанцями району у провінції Латакія на північному заході Сирії загинули щонайменше 45 місцевих жителів, десятки отримали поранення.

Про це заявили активісти Сирійського моніторингу прав людини,передає ВВС.

За повідомленнями активістів, російські літаки у понеділок обстріляли скелястий район Джебель-Аль-Акрад, що у Латакії.

Серед загиблих - один із ватажків повстанської Вільної сирійської армії, яку підтримує Захід, а також родини повстанців, кажуть у організації.

Поранені доставлені в лікарні регіону. На місці авіаударів працюють рятувальники, намагаючись дістати живих, які знаходяться під руїнами будинків.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Свідок розповів, що після першої хвилі удару люди поспішили на допомогу тим, хто залишився під руїнами. У цей момент був нанесений другий удар, пише Anadolu.

Читайте також: Армія Асада почала наступ під Алеппо

Провінція Латакія є оплотом сирійського президента Башара Асада, який там народився. Крім того, у місті Латакія розташована російська військова база, звідки літаки наносять авіаудари.

Як повідомлялося раніше, армія президента Сирії Башара Асада за підтримки Ірану, шиїтської організації "Хезболла" і російської авіації готується розпочати масштабну наземну операцію в районі найбільшого міста країни Алеппо.