У вівторок, 20 жовтня, в Одесі були досягнуті домовленості по реалізації проекту будівництва залізничної ділянки "Березино (Одеська область) - Басарабяска (Молдова)" і капітального ремонту колії дільниці "Арциз - Березине" (Одеська область). Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укрзалізниці".

Переговори відбулися за участі голови Одеської обласної державної адміністрації Михеіла Саакашвілі, виконуючого обов'язки гендиректора "Укрзалізниці" Олександра Завгороднього, а також керівників держпідприємства "Залізниця Молдови" (Молдова) і Одеської залізниці.

"Це прямий шлях з Молдови на одеські порти. Ділянка "Березино - Басарабяска" має важливе значення як можливість суміщення з Молдовою в об'їзд Придністров'я", - сказав Завгородній.

Проект був ініційований керівництвом Одеської ОДА. Згідно з повідомленням, необхідними умовами його реалізації є організація руху не менше 6 пар поїздів на добу відповідно до чинного законодавства України та Молдови, а також внесення його у фінансовий план залізниць на 2016 рік.

До реалізації проекту сторони планують залучити інвесторів. За попередніми розрахунками, роботи розпочнуться влітку 2016 року.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Читайте також: З неділі всі поїзди переходять на зимовий час

Крім того, учасники зустрічі домовилися ініціювати процедуру відкриття міжнародного залізничної суміщеної пункту пропуску "Березино". Для цього потрібно внести відповідні зміни в прикордонних угод залізничних адміністрацій двох країн.

Нагадаємо, в 1999 році через відсутність вантажопотоку і аварійний стан колії на ділянці "Березино - Басарабяска" було демонтовано близько 20 км залізничних колій на території України (Одеська залізниця) і майже 1,5 км - на території Молдови.