Командувач китайських військово-морських сил У Шенлі заявив, що незначний інцидент у Південно-Китайському морі може призвести до війни, якщо США не припинять "провокаційні дії", передає ZN.UA з посиланням на Reuters.

"Сподіваюся, що американська сторона дорожить хорошими відносинами між ВМС Китаю та США і буде уникати таких інцидентів у майбутньому", - сказав адмірал.

Нагадаємо, 26 жовтня Америка відправила ракетний ескадрений міноносець USS Lassen, який має наблизитись на 12 морських миль до штучних островів КНР у Південно-Китайському морі.

Представник китайського посольства у Вашингтоні у відповідь на це закликав США утримуватись від провокаційних дій і зберігати мир та стабільність у регіоні.

Читайте також: Китай назвав провокацією дії ВМС США

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Відзначимо, мілітаризація Китаєм спірних островів викликає занепокоєння сусідніх країн, зокрема Філіппін та Японії, тому вони посилили спільне патрулювання цих вод, у тому числі, за участі США.

На архіпелаг Спратлі (або китайською Наньша), окрім КНР, претендують Бруней, В'єтнам, Малайзія, Тайвань і Філіппіни.