Якщо російський літак у Єгипті впав через бомбу угрупування "Ісламська держава", то для Володимир Путіна це означатиме вкрай неприємну ситуацію як всередині держави, так і поза її межами.

Про це попереджає Independent, коментуючи заяви британських та американських розвідників про те, що причиною падіння міг стати вибух.

"Літак, на борту якого загинули 224 людей, впав лише через місяць після того, як Москва почала пряме військове вторгнення в Сирію. Тоді Путін називав "Ісламську державу" прямою загрозою Росії і визнавав, що можлива помста з боку ісламістів. Ці побоювання можуть стати реальними", - зазначає газета.

Якщо заяви іноземних спецслужб знайдуть підтвердження, то конфлікт на Близькому Сході перетвориться для росіян із абстрактних повідомлень у новинах на "болючу реальність". А це, своєю чергою, може вдарити по іміджу президента Путіна.

Читайте також: Росіяни стали відмовлятися від польотів за кордон

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

"Протягом двох років російський лідер мав неймовірну популярність на тлі хвилі націоналізму, що піднялася після його рішучих дій в Україні, а тепер і у Сирії. Але докази того, що літак впав через бомбу, можуть похитнути цей імідж", - констатує Independent.