Американський стратегічний бомбардувальник В-52 12 листопада пролетів над штучними островами. Китай вважає їх своєю територією.

Про це повідомив прес-секретар Міністерства оборони США Пітер Кук, передає агентство Reuters.

"Так, був випадок, коли наш бомбардувальник здійснював політ і китайські диспетчери спробували вийти з ним на зв'язок", - розповів керівник американського оборонного відомства.

Однак бомбардувальник США, за його словами, продовжив свій політ та не змінив курс.

Міністр оборони додав, що американські військові повітряні судна весь час проводять польоти у міжнародному просторі.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Читайте також: Коаліція на чолі зі США завдала більше 30 ударів по ІДІЛ

Літак В-52 пролітав над островами, що КНР штучно створив в Південно-Китайському морі. Пекін вважає цю територію власною частиною та офіційно вимагає від американців не порушувати цей простір. Більш ніж п'ять трильйонів доларів світової торгівлі проходить через цю територію Південно-Китайського моря.

Нагадаємо, що минулого місяця військовий корабель США пройшов через Південно-Китайське море, викликавши невдоволення влади КНР.