Після нещодавньої серії терактів у Парижі президент Франції Франсуа Олланд домагатиметься об'єднання зусиль із США й Росією для знищення терористичної організації "Ісламська держава".

"Я буду закликати Обаму й Путіна об'єднати наші зусилля для пошуку рішення", - заявив Олланд у парламенті, повідомляє Голос Америки.

Президент підкреслив, що прагне об'єднати зусилля "усіх, хто може боротися проти цієї армії терористів у рамках єдиної коаліції".

За словами Олланда, ліквідація ІДІЛ - це той результат, "якого чекають уже надто довго".

У ході рідкісного спільного засідання обох палат французького парламенту у Версальському палаці Олланд також пообіцяв збільшити витрати на національну безпеку.

Популярні новини зараз
2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям З червня українці отримають нову допомогу: треба поквапитись з оформленням Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще

Він повідомив, що лави поліції поповнять п`ять тисяч нових співробітників, штат Міністерства юстиції буде збільшено на 2500 людей, митниці - на тисячу осіб.

Читайте також: Франція перебуває у стані війни - Олланд

"Ми знищимо тероризм, щоб Франція могла йти вперед, адже французи прагнуть жити далі й нічого не боятися", - заявив Олланд.

Як повідомлялося раніше, президент Франції планує найближчим часом зустрітися з російським президентом Володимиром Путіним у Москві.