Виступаючи на засіданні обох палат парламенту, президент Франції Франсуа Олланд заявив, що країна перебуває в стані війни після нападів в Парижі минулої п'ятниці.

Про це повідомляє ВВС.

За словами президента, він внесе на розгляд парламенту законопроект про продовження надзвичайного стану, який спочатку ввели на три місяці. Олланд заявив, що Франція буде добиватися не стримування, а знищення угруповання "Ісламська держава".

Раніше "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за напади на бари, ресторани, концертний зал і на стадіон, в результаті яких загинули 129 людей.

Франсуа Олланд підтвердив також, що зустрінеться з президентами США і Росії за кілька днів. За його словами, для ефективної боротьби з екстремістами в Сирії необхідна єдина велика коаліція.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Президент Франції закликав також до зміцнення зовнішніх кордонів Європейського союзу. На його думку, це необхідно для запобігання появи кордонів всередині ЄС і в результаті - розвалу Євросоюзу.

Спільні засідання обох палат французького парламенту проводяться у виняткових випадках.

Президент Олланд пообіцяв також виділити додаткові кошти на фінансування розвідувальних служб і заявив, що авіаносець "Шарль де Голль" до четверга направлять у східну частину Середземного моря для посилення військової кампанії проти ІДІЛ.

Читайте також: Олланд зібрався відвідати Путіна в Москві

У понеділок під час поліцейських рейдів у багатьох місцях Франції заарештували 23-х людей, яких підозрюють у причетності до паризьких нападів; конфіскували десятки одиниць стрілецької зброї.

Бельгійська поліція повідомила, що двом заарештованим в суботу пред'явили звинувачення "у причетності до терористичного нападу".