Міністерство культури Росії готує поправки до закону "Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їх здоров'ю та розвитку". Касири та контролери кінотеатрів вимагатимуть у глядачів паспорти для підтвердження віку.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Окрім цього, в кіноанонсах, які демонструють перед дитячими сеансами, відповідно до законопроекту, не має бути реклами фільмів для дорослої аудиторії.

Російській мінкульт пропонує не вважати шкідливою для дітей інформацію, що може викликати бажання займатися жебрацтвом. Цей пункт закону спричинив критику з боку громадськості. Оскільки до забороненого списку потрапили відомі дитячі та класичні твори літератури. Зокрема, "Колобок", "Пригоди поросяти Фунтика", "Мцирі" Михайла Лермонтова, "Білий пудель" Олександра Купріна, "Пригоди Геккельбері Фіна" Марка Твена та багато інших.

Читайте також: У Росії презентували хіджаб з портретом Путіна (відео)

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Нагадаємо, з початку вересня 2012 року в Росії ввели Закон про захист дітей від шкідливої ​​інформації почав діяти в Росії. Необхідно було, відповідно до його положень, вказувати вікове обмеження аудиторії для книг, журналів, фільмів та інших інформаційних продуктів.