Рада Безпеки ООН прийняла внесену Францією резолюцію. Вона закликає всі країни подвоїти власні зусилля, щоб запобігти та придушити терористичні напади екстремістських угруповань. Всі 15 членів Радбезу одноголосно підтримали резолюцію.

Про це повідомляє ВВС.

Країнам - членам організації також рекомендували припинити будь-яке фінансування тероризму. Також вони мають робити все можливе, щоб перешкодити бойовикам поїздки в Ірак і Сирію.

В тексті резолюції наголошується, що терористичне угрупування "Ісламська держава" становить глобальну, а також і безпрецедентну загрозу для всієї системи міжнародної безпеки.

Читайте також: Відповідальність за теракт у Малі взяли на себе прихильники "Аль-Каїди"

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Вона закликає боротися з "Джебхат ан-Нусрою" та іншими групами , пов'язаними з "Аль-Каїдою", і "викорінити безпечний притулок, який вони створили на значній частині Іраку і Сирії".

У документі засуджуються напади, що терористи скоїли в Анкарі, Бейруті та Парижі, а також знищення російського авіалайнера над Синайським півостровом.

Франція представила свою резолюцію напередодні засідання Радбезу ООН. Як відзначають спостерігачі, в деякому сенсі французький документ конкурує з проектом резолюції по боротьбі з тероризмом, який днем раніше Росія внесла в Раду Безпеки.