Організація "Аль-Мурабітун" визнала свою причетність до сьогоднішніх нападів на готель Radisson Blue у Малі. Про це повідомляє BBC.

Зранку терористи потрапили до будівлі готелю у столиці Малі Бамако. Вони взяли у заручники 170 осіб. Франція відправила на допомогу своїх спецназівців, які ліквідували загрозу та звільнили полонених.

Наразі невідомо про кількість загиблих, але французькі бійці повідомили про 27 тіл у будівлі.

Із заявою про скоєний напад виступили самі терористи "Аль-Мурабітун" у Twitter. Однак катарське видання Аль-Джазіра повідомило, що теракт скоїли люди із "Ансар ад-Дін". Ці ісламські радикали спеціалізуються виключно на Малі.

Організацію "Аль-Мурабітун" раніше зв'язували із "Ісламською державою". Але потім їхній лідер Мохтар Бельмохтар заявив, що такі зв'язки суперечать принципам "Аль-Мурабітун" і організація присягнула на вірність "Аль-Каїді".

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Читайте також: Захоплення отелю в Малі: всіх заручників звільнили

У 2013 році бойовики "Аль-Каїди" намагались захопити місто Бамако. Французькі військові допомогли малійцям відбити атаки терористів.