"Ви - достойний переможець", - так проурядовий кандидат Деніел Сціолі, який програв на президентських виборах в Аргентині, привітав переможця, опозиційного претендента Маурісіо Макрі.

На думку британського видання Guardian, Аргентина "зсувається праворуч" після того, як правий мер Буенос-Айреса переміг у другому турі перегонів.

"Після 12 років правління лівих Аргентина зміщується до правоцентристів", - пише видання.

На думку авторів, результат цих виборів позначиться на всій Латинській Америці. У своїй промові Макрі пообіцяв посилювати економіку, боротися з наркоторгівлею і захищати демократію.

"Ще два місяці тому таку ситуацію було важко уявити, коли Сціолі мав значну перевагу, а багато експертів передрікали йому перемогу в першому турі", - пишуть автори.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Читайте також: Опозиціонер Макрі перемагає на президентських виборах в Аргентині

"Цей програш став найбільшою поразкою лівого кандидата в Південній Америці протягом останніх 10 років", - вважає видання.

"Наслідки можуть бути величезними. Макрі пообіцяв зміцнити державні органи, запровадити політику підтримки бізнесу, укласти угоди з іноземними кредиторами і змістити фокус зовнішньої політики Аргентини з Венесуели та Ірану і наблизити її до США. Він також зазначив, що займе менш конфронтаційну позицію щодо Фолклендських островів", - пише видання.