У Державній думі Росії назвали дії Туреччини прямою підтримкою терористичного угрупування "Ісламська держава". Заява стала відповіддю на збиття російського бомбардувальника турецькими військовими на кордоні зі Сирією.

Про це повідомляє "РБК-Україна".

"В умовах, коли світова спільнота починає повноцінну боротьбу з тероризмом, розсадником якого стали зайняті ІДІЛ території Сирії, Туреччина проявляє солідарність з терористами і збиває наш літак над територією Сирії", - наголосив віце-спікер Дежрдуми від "Справедливої Росії" Микола Левич.

Голова комітету Держдуми з оборони Володимир Комоєдов вважає, що Туреччині не потрібно було одразу застосовувати зброю проти літака, а необхідно було його посадити і розібратися у цьому інциденті.

Він додав, що турецька сторона мала б "поділитися повітряним простором" тому, що Росія захищає також й інтереси Туреччини.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Читайте також: НАТО збирається на екстренне засідання на вимогу Туреччини

Член центрального штабу Загальноросійського народного фронту Михайло Старшинов від "Єдиної Росії" наголосив, що роль російських військових у боротьбі проти "Ісламської держави" найбільш помітна, а літак не завдавав шкоди Туреччині.

Він назвав реакцію турецьких військових у цій ситуації неадекватною.

Нагадаємо, сьогодні вранці Туреччина збила російський військовий літак. Він порушив повітряний простір країни на кордоні з Сирією. Влада Туреччини заявила, що захищала власні кордони.