Бельгійське правосуддя визнало відомого француза Мбала Мбала Дьєдонне винним в антисемітських висловлюваннях та призначило йому два місяці у в'язниці, повідомляє BBC.

Комік виступав зі своїми коментарями ще три роки тому. Лише сьогодні суд виніс йому вирок. Дьєдонне просидить два місяці у в'язниці та заплатить штраф у розмірі 9 тисяч доларів. Він, до речі, не був присутнім на слуханні, але має право оскаржити рішення.

Французи шість разів звинувачували комедіанта у розпалюванні міжрасової ненависті. Він також негативно висловлювався по відношенню до євреїв. У Франції навіть хотіли повністю заборонити виступи Дьєдонне.

Велика Британія заборонила в'їзд французькому коміку після того, як він кинув "зігу" своєму другу - футболісту тоді ще "Вест Бромвича" Ніколя Анелька. Футболіста тоді також дискваліфікували.

Читайте також: Відомі найбагатші коміки світу

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Зазначимо, що Дьєдонне має камерунське походження. Він починав свою кар'єру разом з етнічним євреєм Елі Сімоном.