Російських студентів, які навчаються в Туреччині по обміну, повернуть до Росії, повідомила прес-служба міністерства освіти РФ.

Там уточнили, що студентів відправлять додому в "максимально стислі терміни".

За даними російського міністерства, в Туреччині зараз знаходиться менше 100 студентів з РФ.

Напередодні стало відомо, що влада направила російським університетам лист про необхідність припинення співпраці з турецькими навчальними закладами. У ньому також повідомлялося про скасування вже запланованих поїздок викладачів і студентів до Туреччини.

Читайте також: Туреччина закриває Босфор і Дарданелли для російських суден

Популярні новини зараз
Кожен пенсіонер повинен визначитися: українців поставили перед вибором Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану
Показати ще

Також, з даними міністерства, зараз в російських університетах навчаються більше тисячі громадян Туреччини. Вони зможуть продовжити навчання, ніяких обмежень щодо них робитися не буде.

Відносини Росії і Туреччини різко погіршилися після того, як турецькі ВПС збили російський бомбардувальник Су-24 на кордоні з Сирією. В Анкарі заявляли, що літак порушив повітряний простір Туреччини, у Москві стверджують, що бомбардувальник не покидав повітряного простору Сирії.