Туреччина перекрила рух російських суден протоками Босфор і Дарданелли.

Дані сервісу стеження за пересуванням морського транспорту AIS свідчать, що по Босфору рухаються тільки турецькі судна, а по Дарданеллах зовсім немає руху, пише Линия обороны.

Повідомляється, що з обох сторін - як з Чорного, так і Середземного морів - є невелике скупчення суден під російськими прапорами. А з Новоросійська і Севастополя у бік Босфору не рухається жодне російське судно.

Читайте також: Росія розбомбила ринок в Сирії: понад 40 загиблих (відео)

Автор матеріалу зазначає, що зараз турецька преса "досить жорстко коментує все пов'язане з Росією", проте повідомлень про блокування каналів для РФ поки немає. "Таке мовчання турецької преси говорить про те, що Туреччина зробила неофіційне попередження про припинення "Сирійського експресу" для Росії", - пише він.

Популярні новини зараз
Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші
Показати ще

Експерти констатують, що де-факто ВМФ РФ поки втратив вихід з акваторії Чорного моря. "Остаточне рішення буде прийняте за підсумками переговорів у Парижі або, якщо переговори будуть зірвані Москвою", - прогнозує автор статті.

Відзначимо, що в цей день, 30 листопада 1853 року, російський Чорноморський флот під командуванням адмірала Нахімова розгромив турецьку ескадру в Синопській битві.